Αυτολιπαινόμενοι Υδρόφιλοι Καθετήρες LOFRIC

Οι καθετήρες LoFric® είναι υδρόφιλοι. Αυτό σημαίνει ότι η εξωτερική επιφάνεια του καθετήρα έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να δεσμεύει το νερό. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερα υγρή και λεία επιφάνεια, στην ουσία χωρίς καμία τριβή.

Ο LoFric® είναι ο μόνος καθετήρας στον κόσμο με ειδική τεχνολογία Urotonictm στην κατασκευή της επιφάνειάς του – μία μοναδική τεχνολογία κατασκευής που κάνει τον καθετηριασμό πιο εύκολο και ασφαλή. Το μυστικό πίσω από την τεχνολογία αυτή είναι μια χημική διαδικασία που καθιστά το στρώμα επιφάνειας ισότονο προς τα ούρα. Πιο απλά, αυτό σημαίνει ότι η περιεκτικότητα της επιφάνειας του καθετήρα σε άλατα είναι ίδια με αυτή των ούρων. Η εξωτερική στοιβάδα  του καθετήρα Lofric  αποτελείται από πολυβινυλοπυρρολιδόνη (PVΡ) και χλωριούχο νάτριο (ΝaCl). Αυτός ο συνδυασμός μειώνει κατά 90 – 95 % την τριβή μεταξύ της ουρήθρας και του καθετήρα κατά την εισαγωγή και το σημαντικότερο, η τριβή παραμένει χαμηλή ακόμη και όταν ο καθετήρας απομακρύνεται από την ουρήθρα σε σύγκριση με άλλους καθετήρες.  

Όλοι οι τύποι του καθετήρα LoFric® έχουν κατασκευαστεί ακολουθώντας την τεχνολογία Urotonictm και έχουν διαφορετικό σχεδιασμό εξυπηρετώντας διαφορετικές ανάγκες.