Νέα συνεργασία Ariti – Oncopeptides

Η Oncopeptides AB (publ) (Nasdaq Στοκχόλμη: ONCO), μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στους δύσκολους στη θεραπεία καρκίνους, ανακοίνωσε σήμερα τις πωλήσεις της για πρώτη φορά σε ασθενείς του κορυφαίου φαρμάκου Pepaxti στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις κατέστησαν δυνατές μέσω της συνεργασίας της Oncopeptides με την Ariti S.A., μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ιατρική και φαρμακευτική προμήθεια στην Ελλάδα.

Από τότε που έλαβε την έγκριση του Pepaxti στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου τον Αύγουστο του 2022, η Oncopeptides επικεντρώνει τις προσπάθειές της για κυκλοφορία στη Γερμανία, ενώ παράλληλα εργάζεται για να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αν και σε πρώιμο στάδιο, είμαι χαρούμενη που τώρα μπορούμε να προμηθεύουμε στην Ελλάδα και να κάνουμε τη διαφορά στους ασθενείς εκεί με υψηλή ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη», λέει η Monica Shaw, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Oncopeptides. «Καθώς εργαζόμαστε για να κυκλοφορήσουμε σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να αξιολογήσουμε κάθε χώρα ξεχωριστά για να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο για να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε τις πωλήσεις και ότι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στο Pepaxti. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε στην Ελλάδα με την εταιρία Ariti S.A., καθώς έχουν μια σημαντική εμπειρία στο Πολλαπλό Μυέλωμα, συμπεριλαμβανομένων στενών σχέσεων με επαγγελματίες υγείας στην αγορά και καλή κατανόηση του τρόπου διασφάλισης της έγκαιρης πρόσβασης στα φάρμακα για σπάνια νόσο όπως το Pepaxti.»

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ariti S.A., κ. Κύρκος Σεραφείμ, αναφέρει: “Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τον οργανισμό μας καθώς δραστηριοποιούμαστε ενεργά στον χώρο της αιματολογίας με μια πρωτοποριακή φαρμακευτική θεραπεία. Μας τιμάει πολύ που η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες όπου ενήλικες ασθενείς με τριπλά ανθεκτικό Πολλαπλό Μυέλωμα έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτήν την καινοτόμο θεραπεία. Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για την Ariti S.A., καθώς επεκτείνεται σε έναν νέο τομέα ασθενειών, προσφέροντας νέες θεραπείες για ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, με προτεραιότητα στα κλινικά οφέλη των ασθενών, και μέσω της πρόσβασης στην καινοτομία».